May we all have a vision now and then

2011-12-30 @ 21:38:33 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nästsista dagen för det här året. Vad hittar man på om man är ledig, nåt så när frisk, trött men utvilad? Jo man ger sig ut på liten utflykt, alldeles själv.

Jag åkte först förbi pappas jobb och krama honom gott nytt år.
Sen vidare söderut till dom halländska släktmarkerna...







Sa hej (jag saknar dig) med en ros på farfars grav










Tog mig lite havsluft
















Och riktar mina steg mot ett nytt friskt, roligt och spännande 2012!

Cinnabon heaven

2011-12-30 @ 15:16:48 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nåt av det bästa jag vet, allstå av allt som finns, är en bakelse/bulle(och kedja) som heter Cinnabon. Det är ju en kanelbulle egentligen, en kanelbulle deluxe. Det enda som är intressant på en vanlig kanelbulle är ju kletet, och det är just kletet, som är rätt igenom på en sån här cinnabon! Kan det bli bättre?

Lasse hittade ett recept på nätet!!!

Så igår var jag ju tvungen o prova....



Blev inte riktigt som orginalen, men sjukt goa!!! Aj aj aj. :)


Såhär lycklig var jag tillsammans med min cinnabon utanför Nashville 2009

WF

2011-12-29 @ 19:43:55 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vissa av er må tycka jag är lite efter men nu, ja nu, har jag provat wordfeud, and I love it!!

:)

Jul på Källv

2011-12-29 @ 16:30:34 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Såhär kan en jul på källvägen se ut... :)

Lite fler bilder från julafton kommer här!





















<3

2011-12-29 @ 08:39:09 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()


Up in arms
kände du mig?
genom antennerna
och sateliterna
All I really want to do
Is, baby, be with you.

And I promise to do better





Kolack

2011-12-29 @ 08:13:32 Permalink Blablabla Kommentarer (1) Trackbacks ()


Idag fyller Karolina Kolack Carlsson år! :)

Grattis babe! Hoppas du får en fin födelsedag!


Regina 14

2011-12-27 @ 19:27:21 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag fyller den här tjejen fjortis! Stor grattis på födelsedagen!! <3

Johnny var Evas hjärtas låga

2011-12-26 @ 21:12:18 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag tar vi det lilla lugna. Försöker kurera mig, fortfarande kass. Igår kändes det som rakblad i halsen på en, mandlarna gigantiska :( Vet inte ifall det är bättre idag eller ifall jag bara vant mig. Nåt som är skönt är att jag är ledig nu några dagar till, så tid finns faktiskt till att bara vila nu. Allt jag bokat in tidigare har jag lagt ner, så tar vi dag för dag istället :) Iofs, har en grej bokat imorron. Min klädkammare!! Fick ju från Lasse och Yvonne klädstativ i julklapp, bästaste!! Så nu är det bara o köra på.

Vart en mysig dag i övrigt. Småplockat lite efter stormen. Spelat spel. Ätit rester. Kollat film. Kollat Dallas (säsong 12 nu). Ätit godis (ja ingen atkins under juldagarna faktiskt). Pillat lite med nya mobilen.

Två gamla favoriter har gått på tv idag. Disneys Skönheten & Odjuret och nu Annie! ;)

Annars tycker jag det inte vart speciellt bra filmutbud nu under julen. Vad hände liksom? Det är ALLTID löjligt många bra filmer som brukar visas under juldagarna. Istället visar dom repriser från diverse skit. Jaja.

Rooty toot toots and rummy tum tums

2011-12-26 @ 18:32:20 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår så drog vi ganska tidigt till Vesene och Lasses syster


Först lite bus med en av dom som sov över hos oss :)








Ute i Ålleskogen var det hög mysfaktor




Tjejorna hade fått en musikanläggning i julklapp




Min fästman




Pilkastning i den blivande hallen





Olivia uppträdde med en raplåt hon gjort alldeles själv, grymt duktig








Vi slog sönder pepparkakshuset :)



Juletider

2011-12-26 @ 18:06:11 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hoppas ni haft en mysig jul!

Här kommer en liten bildbomb från vår jul...


Glöggdags




Kalle Anka på TVn, tre spända och förväntansfulla kids i soffan...




Gottigheter




Ella & pappa




Me




Silly sill





Winny the kid




Skinkan




Linda




Massa mat och Daniel




Vi fick möblera om lite för o få plats 17 pers i lilla lådan.. :)




Ella




Isabella & Ella




Efterätt




I väntan på tomten




Fina grejor till servetterna




Yvn tittade förbi, tack för att du gjorde det <3




Världens bästa svägerska




Tomten kom! Anton först ut




Lasse och Daniel




Mamman




Ett stabilt kaos försigår här




Anton väntade med att öppna sina alla klappar till efteråt (fattar inte hur någon kan hålla sig så länge!!! starkt jobbat)




2 st söta busfrön






3 trötta tjejor






Lilla Winny!

2011-12-23 @ 18:13:14 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just idag saknar jag den här tjejen!



Varje jul sen hon var 1 år (hon fyller snart 15!!!), har jag hämtat upp henne just den 23e december och åkt till mamma och pappa. Vi har pyntat, klätt granen och bakat. Sen vaknat upp till julafton och tatt emot vår galna släkt.

Blev ju lite annorlunda iår, sjukt mkt grejor o fixa idag och imorrn så om hon skulle vart här hade jag inte haft nån tid för henne, utan bara satt henne i arbete ;)

Nåja, jag får krama extra på henne imorron istället. Min lilla systerdotter, eller den lillasyster som jag aldrig fick <3 Love you!

Hey mitt vinterland, när är du här?

2011-12-23 @ 08:38:05 Permalink Blablabla Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det var ett litet h*lvete o somna igår. Inte på det bra sättet med förväntningar om julen och vad tomten ska komma med direkt (även fast man kanske kan tro det i mitt fall men det var ju faktiskt bara natten till dan för dopparedan) utan för att det knappt gick o andas med stackars halsen. Så lite, lite trött o gnällig en morgon som det här. MEN! Jag är ledig! Inte fy skam. Jag ska bege mig en sväng till bolaget när dom öppnar, även till mataffärn och komplettera inför maten imorron, sen ska jag och yvn en sväng senare idag när hon slutar EVENTUELLT till Media markt och till ett riktigt gotteställe. I övrigt blir det till o städa och börja möblera om så att alla får plats på tomtedagen....

Ta det lugnt ute i trafiken idag!!!


Ps! Roligaste rubriken idag: Fyllefällde grannens tallar


Såhär såg det ut för ett år sedan i det samhället vi bor. Och faktiskt, igår var här vitt och fint, men idag? 7 plusgrader!!! Och prognosen inför imorron ser likadan ut. Så retligt...

Flyg lilla fjäril flyg, över Gullbergsvass och dyn

2011-12-22 @ 23:06:58 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår vaknade man upp med tjock hals och frusen till tusen. Sjuk igen!!! Va f*n...
Dagen slutade i sängen väldigt tidigt med feber (rejäl sådan! svettades genom hela kläderna och sängkläderna!...) Sådär roligt. Vaknade upp idag lika fräsch och vart tvungen att åka till jobbet för ett par möten... Att jag inte ramlade ihop. Men sen. Gick jag faktiskt hem på julledighet och uppdrag kurera mig! (igen!). Än så länge verkar febern hålla sig borta men halsen gör fortfarande på tok för ont! :( Men lite mera honungste och halstabletter så kanske. Vettetusan vad det e frågan om, men så himla trött på att vara sjuk!!! Nu får det ge sig..

Ikväll har yvn varit här med lite julklappar. Jag fick min oinslagen så vart lite svårt o inte se vad det var!! :) Hyllsystem till min walk in closet!!! Wiiiiiii!!! Tusen tack :) redan invigt med ett par tröjor faktiskt. Ska bli riktigt trevligt o jobba med min garderob här i mellandagarna. Hör o häpna, jag ska vara ledig (för första gången på fyra år!) i mellandagarna. Sweet! Sen att jag bokat upp varenda dag redan är väl en annan sak... ;)

En dag kvar till jul. Blir lite annorlunda iår. Den ska faktiskt firas hemma hos mig och L med min släkt. I lilla lådan. Som många utav er vet är vi ganska många i min familj, och ofta (iom att vi är så många) blir det en del tillställningar som födelsedagar, jul osv... och oftast, är det min kära mor som står vid rodret. Hon kämpar på i köket och överallt. Vi hjälper till så mkt vi får med att förbereda innan osv så hon inte ska jobba ihjäl sig. Men grejen är den, om mamma är hemma, i huset, ja då är det hon som styr o ställer i köket. Punkt. Oavsett om vi försöker ta oss in, värma mat, duka, diska osv. Hon kan aldrig riktigt släppa det. Vi säger åt henne o vila, och fem min senare ser man henne stå och fixa med nåt. Sen är hon sjuk i en vecka efteråt. Och nu dessutom, krånglar knäna och kan knappt gå ibland. Det var dags och ta det därifrån och det fick komma ifrån henne, vilket det gjorde. Både sorgligt och skönt att det blir såhär nu.  Lilla mamma <3


Jag och sis tidigare idag :D



Alltid lika snygga! Detta året firar hon julen med Yngves släkt, men skulle ev kika in en sväng på kvällskvisten. Lite tråkigt med allt pusslande som blir med jul och allt vad det innebär. Och länge länge har jag skjutit det ifrån mig, men nu inser jag att det måste faktiskt kompromissas. 

Just like the ones I used to know

2011-12-20 @ 22:53:38 Permalink Blablabla Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så då äntligen fick jag också haft mitt utvecklingsamtal. Skönt att ha det gjort och inte framför sig hela tiden. Hur det gick? Gick nog ok antar jag. Hoppas det.

Det börjar närma sig jul. Blir det en vit jul? Håller tummarna.... Idag vart det bara regn där jag jobbar, men tydligen har det snöat här hemma hela dagen lång (ändå bor man bara ca 7 min ifrån jobbet), och gör faktiskt fortfarande,  verkar lovande!

Alla klappar är klara. Eller ja, det är faktiskt en liten ynka kvar... Men vet där vad, så det är väl ganska lugnt ändå. Var ute på stan igår kväll och handlade lite klappar inför julklappsleken (se imorgon) och vet ni vad dom spelade inne i högtalarna på Designtorget? Hansons julskiva... :D Hihi.

På tal om jul. Idag vankades det projekt Julgran. Inte så att man högg ner sin egen gran direkt utan gick till torget vid jobbet. Spanade in den tunnaste jag kunde hitta (har inte plats med större iår) och plockade han. Varav en unge började grina och sa att det var just den hon skulle ta. Dock struntade jag i det då hon varit på de allra flesta granar därinne. Kunde jag inte låtit henne ta den, kunde jag inte gjort det för julefriden kan man kanske undra, men näe. Hon kunde fasen välja vilken gran hon ville, och var hur omständig som helst. Jag såg en gran och en endast som skulle platsa hemma hos mig, och den tog jag med mig. Inget krångel, bara grymt fokuserad. Och jag var först på den. Jag stod redan i kön!!! (ja ni hör ju. Grymt bestämd och inte nåt ångerfull).

Nu vart det jul här hemma! Och kanske, vankar vi upp till ett vitt landskap imorron.
DÅ, vankas det kanske det tom lite julkänslor.









Buuu.

2011-12-19 @ 11:18:23 Permalink Blablabla Kommentarer (3) Trackbacks ()

Dog just lite inombords... :(